Jól indított a magyar asztalitenisz-csillag

Jól indított a magyar asztalitenisz-csillag

Póta Georgina győzelemmel kezdte meg szereplését pénteken a női asztalitenisz világkupán, a kínai Csengtuban.

A vk-n huszan indulnak, nyolc játékos kiemelt, a többieket négy háromfős csoportba sorsolták. A világranglistán 36. Póta két ázsiai származású asztaliteniszezőt kapott ellenfélnek, a kanadai Zhang Mót (22.) és az ausztrál színeket képviselő Lay Jian Fangot (74.). Miután a két rivális az első meccsen hétszettes csatát vívott egymással, s végül Zhang Mo nyert, a magyar játékosra a győztes várt első mérkőzésén.

Az első két játszma gyorsan Pótáé lett, ezt követően azonban szépített ellenfele. A negyedik szett bizonyult aztán döntőnek, ebben a magyar 16-14-re nyert, s végül öt játszmában övé lett a végső győzelem is úgy, hogy az utolsó felvonásban 8-10-ről fordított. Póta még pénteken összecsap Lay Jian Fanggal is. A csoportból az első két helyezett jut tovább a kieséses szakaszba, a 16 közé.

Póta azzal harcolta ki az indulási jogot, hogy az 5-8. helyen végzett a februári Európa Top 16 bajnokságon. A magyar asztaliteniszező a legutóbbi három világkupán a nyolcaddöntőig jutott. A 250 000 dollár összdíjazású vk vasárnapig tart.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):

3. csoport:
Zhang Mo (kanadai)-Lay Jian Fang (ausztrál) 4-3 (-6, 8, -9, 9, 8, -8, 6)
Póta Georgina-Zhang 4-1 (7, 6, -7, 14, 10)

később:
Póta-Lay 11.20

Kapcsolódó cikkek