illusztráció, fotó: pixabay.com

Győzelemmel kezdtek a négy újoncot avató magyarok

Győzelemmel kezdtek a négy újoncot avató magyarok

A magyar válogatott győzelemmel mutatkozott be a női röplabda Európa-liga ezüst divíziójának csoportkörében, miután szombaton 3-1-re nyert a lett csapat ellen az izlandi Kópavogurban.

A magyar csapat négy újoncot avatott: tétmérkőzésen most először lépett pályára nemzeti színekben Ambrosio Melani, Erőss Mirtill, Jámbor Cecília és Tóth Sára is. Tóth Fruzsináék vasárnap magyar idő szerint 21 órától a házigazdákkal találkoznak.

Európa-liga, csoportkör, 1. forduló:

Magyarország-Lettország 3-1 (21, -28, 9, 18)
a legeredményesebb magyar játékosok: Kiss G. 21, Szedmák 17, Németh A. 14, Ambrosio 12

Alessandro Chiappini megfiatalított együttesének első ellenfele pénteken 3-1-re nyert az izlandiak ellen.

A szombati találkozó első játszmája szinte végig szoros, fej fej melletti küzdelmet hozott, de a magyarok centereik, Kump Alíz és Ambrosio Melani vezérletével a hajrában, 22-21 után sorozatban három szerzett ponttal előnybe kerültek. A második etapban szinte végig Németh Anették vezettek, de a lettek 21-15-ös magyar előnynél nagy hajrába kezdtek, és három szettlabdát hárítva a csak ebben a felvonásban 11 pontot szerző Marta Levinska vezérletével “ellopták” a játékrészt.

A harmadik játszma aztán csak 6-6-ig volt szoros, ezután a magyarok támadójátéka feljavult, állva hagyták riválisukat, és mindössze 19 perc alatt újra előnybe kerültek.

A negyedik játékrész nem hozott újabb fordulatot, a lettek ebben 9-9-ig tartották a lépést a Chiappini-tanítványokkal, akik végül 112 perc alatt nyertek. Az összecsapás legjobbja a 25 pontos Levinska volt, a magyaroktól Kiss Gréta 21 pontig jutott. Az Európa-liga kilenccsapatos ezüst divíziójában minden együttes hat mérkőzést játszik három hétvége alatt úgy, hogy kétszer utazik, egyszer pedig hazai pályán szerepel. A magyarok a lettekkel még egyszer találkoznak, emellett az izlandiakkal, a luxemburgiakkal, a Feröer szigetekiekkel, valamint a finnekkel játszanak. A június 9-ig tartó csoportkör után az első két helyen végző csapat vívja az oda-visszavágós finálét június 13-án és 16-án. A sorozat aranyérmese jövőre az arany divízióban szerepelhet.

Kapcsolódó cikkek