forrás: pixabay.com

Fontos dolog történik Kecskeméten

Fontos dolog történik Kecskeméten

Gyermekotthonokban, állami gondoskodásban élő fiatalok érkeznek hat országból Kecskemétre a 20. Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa döntőjére; a hétfőtől péntekig tartó tornán tizennyolc csapat méri össze a tudását.
A koronavírus-járvány miatt idén több magyar és a szokásosnál kevesebb külföldi együttes lép majd pályára.

Magyarországot ezúttal tizenkét csapat képviseli, és egy-egy alakulattal érkezik Észtország, Lettország, Lengyelország, Bosznia és Bulgária. Az öt nap alatt csaknem hetven mérkőzést játszik le a mintegy 350 fiatal sportoló a Széktói Stadionban, ezúttal egy korcsoportban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szabályainak megfelelően. A tornán a győztesnek járó kupa mellett különdíjakat is kiosztanak a gólkirálynak, a legjobb játékosnak és kapusnak. A 20. Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa döntőjének megnyitó ünnepségén, hétfőn, a kecskeméti főtéren részt vesz Nyilasi Tibor hetvenszeres válogatott labdarúgó, az MLSZ elnökségi tagja is, valamint a sportesemény nagykövete, Vincze Ottó, továbbá Laczkó Zsolt és Kiss László volt válogatott labdarúgók, utóbbi az MLSZ női szakágának vezetője, Gellei Imre egykori szövetségi kapitány és Bazsánt József válogatott csapatmenedzser.

A nyitóünnepségen Csepregi Éva és a Neoton Família Sztárjai adnak ingyenes koncertet.

A nemzetközi kupát évről évre az idén húszéves Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezi. A munkához tíz éve az MLSZ is csatlakozott. A kecskeméti alapítvány kezdeményezése egybevág a szövetség szellemiségével, amely szerint

“a sport – a győzelmen túl – nevelő hatással bír a fiatalok személyiségének fejlődésére”.

Az együttműködés eredményeként 2013-ban az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága a közös programot a “Legjobb Grassroots Projekt Aranyfokozatú díjával” ismerte el.

Kapcsolódó cikkek