„Stohl Bucival szívesen készítenék egy műsort” Interjú a Hollywood Hírügynökség alapítójával

„Stohl Bucival szívesen készítenék egy műsort” Interjú a Hollywood Hírügynökség alapítójával

Szirmai Gergő Horváth Andreával, a Sikeradó sztárvadászával, fotó: Horváth Andrea/SikeradóHumoros, egyedi, különleges és a miénk. Igen, ez így egész jól hangzik. És történetesen nem is túlzok. A Hollywood Hírügynökség tehetséges főhőse bárhová eljut képben és hangban, bárkit kifiguráz és még a bagolypostást is lelövi, hogy elmagyarázza, miért (ne) nézzük meg a kiszemelt filmet a moziban. Szirmai Gergő üde jelenség a magyar netes égbolton. És még szerény is. Ami határozottan jó. Nagyon jó.

– A Hollywood Hírügynökség, a te videóblogod, a 2012-es Goldenblog közönségdíjasa lett kult-szórakozás kategóriában. Azt hiszem, nem túlzok, ha azt állítom, ez ma a legnépszerűbb magyar moziajánlós website és mindezt egyedül indítottad, nem milliókból, nem nagy támogatókkal, hanem kevés pénzből, és egyedül a saját tehetségedre támaszkodva. Gondolkoztál már azon, mit lehet még rajta fejleszteni?

Nem voltam egyedül ebben, ezt meg kell hagyni. Egyrészt vagy egy támogató családom, akik nagyon sokban segítettek, a műsor felépítésében is. Másrészt egy idő után a közönség is kivette a részét a munkából. Nem azért vagyunk most kétszázhúszezren mert én fantasztikus tehetség vagyok, hanem azért, mert az olvasók is segítettek elterjeszteni egymás között. Van még hová fejlődni: beszédtechnikai és technológiai szinten is, de ez egy folyamat. Eleje talán van, vége viszont abszolút nincs. Mindig új területeket kell feltérképezni, és megnézni, van-e ott lehetőség.

– Úgy tudom, a filmek szeretetéből jött a videóblogolás. Jók az információim?

– Abszolút jók. Nagyon szeretem a filmeket!

– Van kedvenced?

– Nincs, de hát egy zenekritikusnak sincs kedvenc száma. Vannak fontos filmek az életemben, de kedvencek azok nincsenek. Nálam ez hangulat függvénye.

– Rengeteg filmkritikád van. Tudsz olyat említeni, amit többen láttak a blogon, mint ahányan magát a filmet megnézték a magyar mozikban?

– Jó pár akad. Itthon a nézők a nem annyira ismert filmeket nem nézik meg, legfeljebb pár tízezren látják, az én közönségem viszont nagyrészt konstans. A Twilight-széria volt a legnagyobb poén ebből a szempontból, hiszen jóval többen voltak kíváncsiak a kritikára, mint magára a filmre és ez tetten érthető. Szerintem a Hobbitnak sem lesz akkora közönsége itthon, mint amennyire a videó érdekelte a népet. Ez más kategória, de szórakoztató.

– Volt olyan film, amelynek szereplőivel személyesen is találkoztál?

– Hú, nem lenne rossz, de sajnos nem. Még magyar filmek szereplőivel sem találkoztam eddig, de talán majd a jövőben. Stohl Bucival szívesen készítenék egy műsort. Szórakoztató lenne.

Kapcsolódó cikkek