fotó: pixabay.com

Négymilliárdra lehet pályázni

Négymilliárdra lehet pályázni

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) idén is meghirdeti az előadó-művészeti támogatás programját, melynek keretösszege 4 milliárd forint.

A meghirdetett felhívásokra nyolc kategóriában jelentkezhetnek a Pest Vármegyei Kormányhivatal által hatósági nyilvántartásba vett előadó-művészeti szervezetek, beleértve a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezeteket is – áll a KIM közleményében.

“A kormány elismeri az alkotóközösségek értékteremtő, nemzeti kultúránkat gyarapító munkáját”

– írták a KIM hétfői közleményében, amely szerint az előadó-művészeti támogatás 2024-es felhívásában kiemelt művészeti értékekkel bíró szakmai programok; ifjúsági művészeti programok; a vidéki operajátszás erősítése érdekében megvalósuló kiemelt előadó-művészeti jelentőséggel bíró programok támogatására, valamint a nemzetközi térben, illetve nemzetközi szereplők bevonásával megvalósuló, kiemelt előadó-művészeti jelentőséggel bíró programok támogatására; előadó-művészeti koprodukciók létrejöttének elősegítésére; szakmai fesztiválok támogatására; a szabadtéri színházak erősítése érdekében megvalósuló kiemelt előadó-művészeti jelentőséggel bíró programokra; szakmai dokumentációs és kutatási tevékenységek, konferenciák és közösségépítő programok támogatására nyújthatnak be a szervezetek pályázatot. A pályázatok beadási határideje 2024. június 12., a felhívások megtalálhatóak a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján.

Kapcsolódó cikkek