Tarlós István

Tarlós István: én nyugalmat akarok, és megvédem a várost

Tarlós István: én nyugalmat akarok, és megvédem a várost

A főpolgármester a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent nyílt levelében azt írta, ellenzéki kihívója, Karácsony Gergely (Gyurcsány nyomán) tüntetést, forradalmat, szakadatlan háborúskodást ígér. Ráerőltetné a városlakókra a feszültséget, Karácsony gerillaharcról álmodik.

A politikus szerint:

“Karácsony nem is beszél Budapest tényleges problémáiról, valószínűleg mélységében nem is ismeri azokat. A lényeg, hogy Gyurcsány irányíthassa. Gyurcsány Ferenc mindenáron vissza akarja szerezni a hatalmat, ha nem is formálisan, de úgy, mint mondjuk Teng Hsziao-ping. A történetnek ez a lényege, a többi halandzsa.”

A nyílt levélben Tarlós István leszögezi, hogy ab ovo nem zárkózik el a vitától, de hozzáteszi, hogy “nem az ő szabályaik szerint”.

“Tehát hogy Gulyás Marcik, Magyar Györgyök, netán maga Karácsony majd javasolják a témákat, utána pedig a vitavezetők (vagy más) a színfalak mögött a Gerivel esetleg megkonzultálják, betanultatják azokat, hát olyat vagy hasonlót biztosan nem játszunk”

– fogalmaz a főpolgármester.

A városvezető a nyílt levélben kitér az elmúlt kilenc év eredményeire, egyebek mellett a 4-es metró befejezésére, a budai fonódó villamos megépítésére, a Széll Kálmán tér megújítására, számos közterület, közpark rekonstrukciójára, fejlesztésére, valamint már beindult, illetve beinduló fejlesztésekre, mint például a Lánchíd és teljes környezete felújítása, a Blaha Lujza tér és a Széna tér rekonstrukciója.

Kapcsolódó cikkek