Sermer Ádám, fotó: liberalisok.hu

Sermer Ádám petíciót indított a Kornis Gyula-szobor eltávolításáért

Sermer Ádám petíciót indított a Kornis Gyula-szobor eltávolításáért

A Liberálisok ügyvivője mindent elkövet, hogy eltávolítsák a Vácott felállított Kornis Gyula-szobrot. A petíció szövege szerint tűrhetetlen, hogy a kormány annak a nyíltan antiszemita politikusnak az emlékét próbálja rehabilitálni, aki a zsidóságra a magyarság szellemét megrontó, külön fajként tekintett. Aki a holokauszt borzalmait készítette elő, és a későbbi mészárlásokat elfogadhatóvá tette a többségi társadalom számára.

“Felháborító, hogy Vác önkormányzata egy olyan embernek állít szobrot, aki a magyar értelmiséget ‘hungarizálni’ akarta az (…) ‘eljudaizálódás’ ellen, és elfogadhatatlan, hogy Rétvári Bence fideszes államtitkár jelenlétével, dicsérő szavaival a kormány mindehhez lelkesen asszisztál!”

– fogalmaz Sermer Ádám.

A Liberálisok ügyvivője aláírásgyűjtésében az ellen is tiltakozik, hogy a kormány rendre a Horthy-korszakot élteti, és ezzel ártatlan magyar áldozatok százezreinek az emlékét gyalázza meg.

“Követeljük, hogy a váci önkormányzat haladéktalanul gondoskodjon a köztéren felállított szobor eltávolításáról!”

– írja Sermer Ádám, hozzátéve, a Fidesz-kormány Orbán Viktor vezérletével súlyosan antiszemita, minden 21. századi demokrata számára vállalhatatlan eszméket éltet, amikor a Horthy-korszak rehabilitációján dolgozik.  Petíciójuk itt érhető el, közölték.

Kapcsolódó cikkek