Németh Szilárd, fotó: Fidesz

Németh Szilárd: a veszély nem múlt el

Németh Szilárd: a veszély nem múlt el

A migrációról beszélt a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Németh Szilárd elmondta, a magyar és európai titkosszolgálatok jelentése alapján a Balkánon több mint 70 000 ember áll készen, hogy az Európai Unió területére lépjen. Ráadásul látható, hogy a migránsok között hatalmas a feszültség – jegyezte meg. Az államtitkár közölte: készen állnak arra, hogy a veszélyeztetett határszakaszra akár több ezer katonát vezényeljenek ki. Ennek begyakorlására rendeltek el 72 órás készenléti gyakorlatot a 175 kilométeres szerb-magyar határszakaszon. A gyakorlaton 2300 katona vesz részt 310 technikai eszközzel, köztük harci járművekkel, rohamcsónakokkal, helikopterrel.

Németh Szilárd kérdésre válaszolva elmondta,

a szerda reggeli jelentés szerint elérték a készenléti szintet,

a gyakorlat megkezdődött, péntek este kezdik meg a visszatelepítést. A katonák és rendőrök részvételével kezdődő gyakorlat célja a határvédelmi feladatokba bevont katonai alakulatok

felkészültségének, a logisztikai támogatás gördülékenységének ellenőrzése, a feladattal összefüggő katonai képességek gyakorlása, valamint a rendőri erőkkel kialakított együttműködés szinten tartása – közölte.

“Magyarország szuverenitásának és a magyar emberek biztonságának legfőbb garanciája a Magyar Honvédség”

– emelte ki az államtitkár, megjegyezve: napjainkban tíz-húsz-harminc ember próbálkozik naponta illegálisan belépni az országba, nem ostromolják tízezrek a határt. Magyarország bebizonyította, hogy a migráció szárazföldön megállítható.

“Magyarország sikeresen megvédte a keresztény nemzeti kultúrát, és mindeközben nemzetközi jogi kötelezettségeinek is maximálisan eleget tett”

– jelentette ki.

Németh Szilárd úgy fogalmazott, hogy a Soros György finanszírozásával életre keltett bevándorláspárti politika “szinte virágkorát éli”, olyan erős képviselői vannak, mint az Európai Bizottság jelenlegi vezetői és az ENSZ menekültügyi főbiztossága. Az államtitkár szerint ennek bizonyítékai a migránskártyák, a migránsvízum és a kötelező kvóták terve is, a határvédelem jogát pedig el akarják venni a nemzetállamoktól.

A fideszes politikus szerint a helyzet “csak fokozódni fog”, hiszen jövő májusban Európai parlamenti (EP-) választások lesznek.

Ennek legfőbb tétje, hogy a migránspárti erők, amelyeket Soros finanszíroz vagy az erős nemzetekben hívő Európa-pártiak kapják meg a felhatalmazást az európai polgároktól.

Németh Szilárd kiemelte, továbbra is kitartanak amellett, hogy magyar Magyarországot és európai Európát szeretnének. Az elmúlt három évben a műszaki, a jogi és az élőerős határvédelemnek köszönhetően Európa legjobban őrzött schengeni határa lett a déli határszakasz, Magyarország pedig Európa egyik legbiztonságosabb országává vált. Hogy ez így is maradjon, tovább kell erősíteni és magyar kézben kell tartani a határvédelmet. Magyarország soha nem fog lemondani határőrizeti jogáról, mert ez az ország biztonságának kulcsa – jelentette ki az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek