Menczer Tamás: a Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

Menczer Tamás: a Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni. Ezt jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Menczer Tamás közölte, a Fidesz országos választmánya hétfőn elfogadta a megyei, a fővárosi és az EP-listát is. Hozzátette, az önkormányzati választáson a Fidesz indítja a legtöbb jelöltet a pártok közül. A politikus beszámolt arról, hogy ötvenezer aktivista segíti a kampányt az elkövetkező hetekben, ezer helyen jelennek meg standdal, és azokat, akik korábban erre felhatalmazást adtak, személyesen is megkeresik.

“A választás tétje óriási, ennek megfelelően rendezték be az előttük álló kampányidőszakot”

– mondta a kommunikációs igazgató.

A kormány és a kormánypártok békepártiak, míg a baloldal – “a tények és a saját vallomásuk alapján” – háborúpárti, ezért olyan embereket kell Brüsszelbe küldeni, akik a magyarok érdekeit képviselik – emelte ki. Magyarország akkor jár jól – tette hozzá -, ha Orbán Viktor a miniszterelnök és a Fidesz-KDNP adja a kormánypárti szövetséget, és a településeken hozzájuk köthető emberek vannak.

“Látjuk, hogy Budapesten mi van. Ha a baloldal nyeri a főpolgármesteri és a települési polgármesteri pozíciókat, akkor nem a település fejlesztésére koncentrál, hanem a települést egy erőforrásnak használja a kormány elleni harchoz. Ez pedig nem a település érdeke”

– hangoztatta.

Menczer Tamás megerősítette, hogy a Fidesz kitart a békepárti álláspont mellett, azonban az ország békéjének és a kormány békepártiságának megőrzése “nem egy lezárt folyamat, ez egy folyamatos küzdelem”. Úgy fogalmazott: “lépésről lépésre kell megvédeni a békepárti pozíciót, az ország békéjét és biztonságát. A nyomás óriási rajtunk és egyre növekszik”.

“Nem küldünk katonákat az ukrajnai háborúba és a békepárti pozíciót is megvédjük, ha a magyar emberek ebben támogatnak bennünket”

– hangsúlyozta Menczer Tamás.

Kapcsolódó cikkek