készítette: Lehet Más a Politika

LMP: ki kellene szabadítani Budapestet

LMP: ki kellene szabadítani Budapestet

Ki kellene szabadítani Budapestet a "szellemi polgárháborúból" az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerint, aki erről szombaton tartott sajtótájékoztatón Budapesten, jelezve: a helyzet megoldását Vitézy Dávid főpolgármesterré választásában látják.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, az egyik politikai oldal azt hangoztatja, hogy a főpolgármester-választáson valójában Orbán Viktor ellen kell küzdeni, a másik azt, hogy Gyurcsány Ferenc ellen, pedig nem valami ellen, hanem valamiért kell küzdeni. Azt látják az LMP-ben, hogy az elmúlt években Budapest a pártpolitikai csatározások színhelyévé vált, és sajnos mind a két főpolgármester-jelölt – Szentkirályi Alexandra és Karácsony Gergely – személye is ezt erősíti. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: azzal, hogy a Fidesz Szentkirályi Alexandrát indítja, egyértelművé tették, hogy azt szeretnék, hogy “Budapest legyen a kormánynak a szócsöve”. Szerintük megválasztása esetén a fideszes főpolgármester azt tenné, amit a miniszterelnök mond neki.

Kanász-Nagy Márton rámutatott arra is, Karácsony Gergely a nemzeti ünnepen “olyan szerepben tűnt fel, mintha az ellenzék vezetője, ismét miniszterelnök-jelölt szeretne lenni”.

“Az önkormányzati választások arról szólnak, kit bízzunk meg azzal, hogy Budapest ügyeit intézze és jobbá tegye ezt a várost”

– tette hozzá.

Az LMP szerint ha e két jelölt küzdelmét nézzük, fennmarad az a “szellemi hidegháború, szellemi polgárháború”, amely kialakult Magyarországon. Ők nem abban érdekeltek, hogy Budapestet kirángassuk a “szellemi posványból” – fogalmazott. Kanász-Nagy Máté a feladatok közül kiemelte egyebek mellett a lakhatás, a zöldfelületek, a munkahelyteremtés, a közlekedésszervezés, az egészségügy és a szociálpolitika erősítése, valamint a Rákos-Dubaj beruházás kérdését.

Közölte, az LMP szeretné kiszabadítani a fővárost ebből a “szellemi polgárháborúból”, amihez egy harmadik útra és egy harmadik személyre van szükség; ennek a helyzetnek a megoldását Vitézy Dávid megválasztásában látják.

Kapcsolódó cikkek