Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd fõpolgármester-jelöltje az õszi önkormányzati választásról tartott budapesti sajtótájékoztatón a Szabadság híd pesti hídfõjénél 2019. július 5-én, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Karácsony Gergely: nem a kormány támogatja a fővárost, hanem a főváros a kormányt

Karácsony Gergely: nem a kormány támogatja a fővárost, hanem a főváros a kormányt

Ezt közölte a főpolgármester szerdán, a Facebookon.

Karácsony Gergely kifejtette, nem elég, hogy a fővárosban befizetett adók 98 százalékát elvonják, még a fővárosi önkormányzatnak a saját bevételeiből is fizetnie kell a kormánynak, így valósult meg az a korábban elképzelhetetlen forgatókönyv, hogy mára a főváros nettó befizetője lett a költségvetésnek.

A főpolgármester szerint a kormány két év alatt szisztematikusan kifosztotta Budapestet.

“Most épp a közösségi közlekedést akarják ellehetetleníteni azzal, hogy a költségvetési törvényben a Budapestnek járó 12 milliárd forintot visszatartják”

– fogalmazott.

Karácsony Gergely aláhúzta, a kormány bünteti a budapestieket, mert

“a fővárosiak masszív többsége nem vevő a gyűlöletkampányaikra és tisztán látják, hogy a NER hogyan lopta szét 11 év alatt az országot, hogyan rohasztották le az oktatást és az egészségügyi rendszert”.

A Miniszterelnökség szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormány jelentős támogatást adott Budapest fejlesztésére és működtetésére az egyik leggazdagabb helyhatóságnak számító Fővárosi Önkormányzat részére. A kabinet célja, hogy Budapest élhető, fejlődő, működő nagyvárosként méltó otthona legyen az itt élőknek és méltó fővárosa Magyarországnak.

Kapcsolódó cikkek