készítette: Lehet Más a Politika

Ezzel foglalkoznak a zöldek

Ezzel foglalkoznak a zöldek

A magyarok támogatják a biológiai sokféleség védelméért folytatott európai szintű küzdelmet. Erről beszélt Tetlák Örs, az LMP országos elnökségének tagja szerdai online is követhető sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki politikus kifejtette: egy közelmúltban készült reprezentatív kutatás szerint a magyarok 83 százaléka támogatja a biológiai sokféleség védelmét és az ezzel összefüggő európai uniós természet-helyreállítási rendelet elfogadását.

A javaslatot elutasító kormányok országait nézve Olaszország után Magyarországon támogatnák legtöbben a rendeletet: itt mondták a legtöbben, hogy a biológiai sokféleség csökkenése negatív hatással bír az emberek életére, a mezőgazdaságra és a gazdaságra, és a problémát az ökoszisztémák helyreállításával kellene orvosolni.

“A nemzeti konzultációra oly büszke kormánynak érdemes lenne ezt a kutatást is figyelembe vennie és eszerint alakítania politikáját”

– hangsúlyozta az LMP-s politikus, Érd alpolgármestere, majd felidézte, hogy a javaslatot a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői először támogatták, majd érthetetlen okból fordulat következett be és elutasító álláspontra helyezkedtek.

A javaslat ezután az Európa Tanácsban már nem kapta meg a minősített többséget.

Jelezte, a felmérés eredményét eljuttatják Nagy István agrárminiszternek és a biológiai sokféleség napján arra szólítják fel a kormányt, hogy fejezze be a természetellenes és a magyar emberek akaratával ellentétes aknamunkát, támogassa a rendelet elfogadását.

Kapcsolódó cikkek