Bangóné Borbély Ildikó (archív)

Ezzel foglalkoznak a szocialisták

Ezzel foglalkoznak a szocialisták

Mikor tájékoztatja az embereket a kormány a háziorvosi sürgősségi ügyelet átalakításáról, és mikor lesznek nyilvánosak ennek tervei. Ezt a kérdést tette fel az MSZP országgyűlési képviselője szombati online sajtótájékoztatóján.

Bangóné Borbély Ildikó az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, a háziorvosi ügyelet új rendszerét július 1-jén Hajdú-Bihar megyében kezdték tesztelni. A politikus szerint aző kérdései fontosak, ugyanis

“kormányzati részről a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja az egészségügy átalakítását, mivel aláássa az intézkedések megalapozottságába vetett hitet”

– mondta, majd hangsúlyozta, a Fidesz csak bizonytalanságot és félelemet kelt azzal, hogy a koronavírus-járvány alatt a nyilvánosság teljes kizárásával áll neki az egészségügy átalakításának.

“Az MSZP éppen ezért követeli a kormánytól a pontos, hiteles és a teljeskörű tájékoztatást”

– emelte ki Bangóné Borbély Ildikó, majd hozzátette, az új rendszerről egyelőre azt lehet tudni, hogy az Országos Mentőszolgálat fogja üzemeltetni a sürgősségi ügyeletet, és azt, hogy a Hajdú-Bihar megyei “mintaprogram” uniós finanszírozásból valósul meg.

Kapcsolódó cikkek