Ezzel foglalkoznak a szocialisták

Ezzel foglalkoznak a szocialisták

A NER-lovagok 11 éve gazdagodnak miközben a minimálbér-emelés még csak a "horizonton van".

“Ha Orbán Viktor valóban tudná, hogyan viseli meg a válság a bérből és fizetésből élőket, akkor érdemi segítséget nyújtana a nehéz helyzetben lévőknek. Ehelyett azonban arról beszél, hogy a legalacsonyabb bérek emelése még csak a “horizonton van”, miközben az emberek már nap mint nap szembesülnek azzal,

hogyan biztosítja be a NER a Fidesz-közeli emberek gazdagodását.

A miniszterelnök jó barátja, akinek a sikerében a saját maga bevallása szerint is szerepet játszott a kormányfő, még a válság alatt is képes volt 185 milliárddal növelni a vagyonát. Orbán Viktor szürke eminenciása sajtóhírek szerint 160 milliós karórában vitorlázik, a közösségi médiás fideszes véleményvezér pedig közel 50 milliós luxusterepjáróval furikázik.

A Fidesz kitartottjait nem érinti az árak drasztikus emelkedése, de a bérből és fizetésből élőket igen!

Az MSZP “Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjának hangsúlyos eleme a tisztességes megélhetése biztosítása, ezért az MSZP azt akarja, hogy legyen adómentes a minimálbér, továbbá az alapvető élelmiszerek áfája 5 százalékra, azon kívül pedig minden más élelmiszeré 18 százalékra csökkenjen!

Az MSZP célja, hogy 2022-ben véget vessen annak a korszaknak, amelyben a 99% dolgozik és adózik azért, hogy az 1% urizálása és gazdagodása biztosítva legyen”

– írják az MSZP közleményében.

Kapcsolódó cikkek