Volner János (archív)

Ezt üzente Volner János a főpolgármesternek

Ezt üzente Volner János a főpolgármesternek

Fontos lenne, hogy Karácsony Gergely főpolgármester megértse, neki kell konszenzust teremtenie Budapesten, és kezdeményeznie kell az egységes maszkviselési szabályok megalkotását. Ezt mondta a Volner Párt elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Volner János országgyűlési képviselő a Király utca és a Károly körút találkozásánál tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: tíz méteren belül három kerület – az V., a VI. és a VII. – szabályozása van érvényben a maszkviselésről, mert a főpolgármester “és baloldali elvtársai” nem voltak képesek konszenzust teremteni és egységes, fővárosi szabályozást alkotni.

“A budapestiek a Karácsony Gergely teremtette káoszban nem tudnak eligazodni kötelezettségeik között, miközben a baloldali polgármesterek folyamatosan büntetéssel fenyegetik Budapest lakóit”

– jelentette ki, majd megjegyezte,

nem várható el a budapestiektől, hogy tisztában legyenek az egyes kerületek eltérő szabályozásával.

A politikus közölte:

“mint mókus a bozóttűz elől, úgy menekül Karácsony Gergely a felelősségteljes döntések elől”.

Tavasszal egy Karácsony Gergely felügyelete alá tartozó intézményben alakult ki a legerősebb koronavírus-gócpont – folytatta -, most pedig még mindig nincs egységes fővárosi szabályozás a maszkviselésről. Ha a főpolgármester képtelen világos szabályokat alkotni, akkor alkalmatlan a város vezetésére – mondta. Volner János kérdésre válaszolva hangsúlyozta, Korózs Lajos (MSZP) alkalmatlanná vált az Országgyűlés népjóléti bizottságának vezetésére, ezért “az a minimum, hogy távozik az elnöki tisztségből”.

Kapcsolódó cikkek