Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtónyilatkozatot tesz a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a fõváros V. kerületében, Nagy Imre szobránál 2019. október 23-án, fotó: Kovács Tamás/MTI (archív)

Ez a téma most Gyurcsány Ferenc pártjában

Ez a téma most Gyurcsány Ferenc pártjában

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez a Magyar Honvédségnél történt állítólagos szexuális zaklatás vádja miatt.

“Sajtóinformációk szerint egy magas rangú katona ellen, állítólagos szexuális zaklatás ügyében indult méltatlansági eljárást szüntetett meg a honvédség frissen kinevezett parancsnoka. A Magyar Honvédség egy női beosztottja tett feljelentést, mert állítása szerint az egyik alakulatnál súlyos szexuális visszaélések maradtak büntetlenül. A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez a Magyar Honvédségnél történt állítólagos szexuális zaklatás vádja miatt. Elvárjuk, hogy a miniszter adjon tájékoztatást arról, hogy valóban történtek-e ilyen szexuális visszaélések, melyik alakulat az érintett az ügyben, és igaz-e, hogy az új parancsnok leállította a vizsgálatot. Mi, európai magyarok semmiféle visszaélést nem tűrünk el, és elvárjuk a korrekt igazságszolgáltatást” – fogalmazott Dr. Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese,  a Honvédelmi Bizottság alelnöke.

Kapcsolódó cikkek