Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én, fotó: Kovács Tamás/MTI

Ez a téma Gyurcsány Ferenc pártjában

Ez a téma Gyurcsány Ferenc pártjában

Kiperelte a DK, hogy kik gazdagodtak meg Orbán és Putyin "piszkos gázalkuján" közleményük szerint.

“Másodfokon is adatigénylési pert nyert a Demokratikus Koalíció az állami gázkereskedő ellen. Így végre megismerhetjük azokat a Fidesz-közeli nagyvállalatokat és milliárdosokat, akik éveken át a világpiaci ár többszörösért adták el az oroszoktól vásárolt gázt a magyar embereknek.

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete arra kötelezte az MVM gázkereskedőjét, hogy nevezze meg azokat a cégeket és kapcsolattartó személyeket, akik 2021 óta, az Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök gázalkuja keretében orosz gázt adtak el a magyar államnak. Amint ezeket az adatokat megkaptuk, azonnal nyilvánosságra hozzuk.

A Demokratikus Koalíció szerint már bírósági ítélet kötelezi arra az Orbán-kormányt, hogy elárulja, kiknek a kedvéért emelték hétszeresére a gáz árát. Orbán és Putyin piszkos gázalkujával kizárólag a fideszes milliárdosok és nagyvállalatok jártak jól, a magyarok viszont belerokkantak a gázáremelésbe. Ezért kell minél hamarabb megszabadulnunk az Orbán-kormánytól. Ezért hoztuk létre a DK-MSZP-Párbeszéd közös listáját, amely már 26%-on áll a Závecz Researchnél. Ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni” – fogalmazott dr. Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter, a DK európai parlamenti képviselője vasárnapi közleményében.

Kapcsolódó cikkek