elfogadhatatlan, ha egy magyar politikus nem az országa érdekeit képviseli

elfogadhatatlan, ha egy magyar politikus nem az országa érdekeit képviseli

Rogán AntalRogán Antal

A Fidesz minden magyar politikustól azt kéri, hogy mindig Magyarország érdekeit képviselje, külföldön is, ha pedig valaki nem így tesz, az elfogadhatatlan - mondta Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

A politikust azzal kapcsolatban kérdezték, hogy – mint arról az Origo hírportál beszámolt – az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon is részt vesz a hétvégén a Dániába összehívott Bilderberg-találkozón. Rogán Antal hangsúlyozta, a Fidesz azt kéri minden magyar politikustól, hogy az országon kívül Magyarország érdekeit egyetemlegesen képviseljék, politikai megosztottság nélkül. Ha valaki nem ezt teszi, hanem mások érdekeit képviseli, az elfogadhatatlan, azt a Fidesz a leghatározottabban elutasítja – közölte. A sajtótájékoztatón részt vevő Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Bilderberg-csoportról úgy fogalmazott: ha egy szervezet azt állítja magáról, hogy a világ legbefolyásosabb pozíciót betöltő embereit gyűjti össze egy konferenciára, és ebben a kiválasztási rendszerben Magyarországról Bajnai Gordon jut az eszébe, akkor “ez egy sóhivatal vagy egy gittegylet”.

A Bilderberg-csoport egy befolyásos emberekből – politikusokból, pénzügyi szakemberekből, bankárokból – álló zárt körű társaság, amelynek összejöveteleiről soha nem közölnek részleteket. A Fidesz pénteki tájékoztatóján szóba került, hogy Mesterházy Attila lemondott az MSZP elnöki és frakcióvezetői posztjáról is. Kósa Lajos ezzel kapcsolatban úgy értékelt, két katasztrofális választási vereség után felettébb természetesnek tűnik, hogy a politikus lemondott, “ha úgy tetszik, Mesterházy Attila politikusi erényekről tett tanúbizonyságot”. Rogán Antal ezt azzal egészítette ki, hogy szerinte a két volt miniszterelnök, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc is levonhatná a tanulságot, mert az április 6-i országgyűlési választáson az ő személyükről is egyértelmű döntést hoztak a választók. Az MSZP új elnökének választásáról szólva azt mondta, “érdeklődve várjuk, hogy az állandósuló castingokról mikor fog hosszabb videoanyagokat is közölni a baloldal”.