Az LMP részt vesz a szombati ellenzéki tüntetésen

Az LMP részt vesz a szombati ellenzéki tüntetésen

Az LMP tagjai és szimpatizánsai is ott lesznek a január 5-ére meghirdetett ellenzéki tüntetésen a Hősök terén és később a Kossuth téren is. Ezt mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára pénteken, budapesti sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta: az LMP fontosnak tartja a demonstrációt, hiszen “minden békés eszközt meg kell ragadni, hogy fellépjenek a rabszolgatörvény ellen”.

Tüntetni fogunk a fővárosban és vidéken, útlezárásokra is készülünk, és ha kell, arra hívjuk a munkavállalókat, hogy országosan sztrájkoljanak”

– fogalmazott az ellenzéki politikus.

Értékelése szerint “a rabszolgatörvény elfogadása és az elfogadás módja megmutatta, hogy a kormány gazdaságpolitikája, munkaerőpiaci politikája gyakorlatilag megbukott”. Ismét nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány az alacsony munkabérért dolgoztatott, kiszolgáltatott munkavállalókra akarja alapozni az ország versenyképességét – mondta, majd hozzátette,

az is bebizonyosodott, hogy a kormány a külföldi multinacionális vállalatok zsebében van, hiszen ezt a törvényt a külföldi autógyárak diktálták.

Kapcsolódó cikkek