Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselõje, a párt árnyék-miniszterelnöke (elöl, k) és az árnyékkormánya tagjai a budapesti Off Kultúrszövõgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. A felsõ sorban: Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, a vidéki önkormányzatokért felelõs fõtanácsadó, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester, önkormányzati árnyékminiszter, Oláh Lajos parlamenti képviselõ, környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter, Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter, Varju László, a párt alelnöke, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, Dávid Ferenc, a DK országgyûlési képviselõje, gazdasági árnyékminiszter, Benedek Szilveszter, a Veszprém megyei közgyûlésben dolgozó képviselõ, mezõgazdasági árnyékminiszter, Kálmán Olga parlamenti képviselõ, az árnyékkormány szóvivõje (b-j). Az alsó sorban: Komáromi Zoltán országgyûlési képviselõ, egészségügyi árnyékminiszter, Mustó Géza, a X. kerület rendvédelemért, közbiztonságért felelõs alpolgármestere, az árnyékormány belügyminisztere, Rónai Sándor, a DK EP-képviselõje, árnyék-külügyminiszter, Molnár Csaba, a DK ügyvezetõ alelnöke, árnyék-kancelláriaminiszter, Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter, Arató Gergely parlamenti képviselõ, a kormányprogramért felelõs árnyékminiszter és Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter (b-j), fotó: Kovács Anikó/MTI

Árnyékkormány: Átverik a nyugdíjasokat a januári nyugdíjemeléssel

Árnyékkormány: Átverik a nyugdíjasokat a januári nyugdíjemeléssel

A nyugdíjasok újabb átverésére készül az Orbán-kormány az Árnyékkormány szerint. Közleményükben azt írják, a Magyar Közlönyből kiderül, hogy nevetséges mértékű, alig 6 százalékos nyugdíjemelés várható januártól, miközben nem tudjuk, hogy az infláció hány százalék lesz. A szakértők 18 százalékra számítanak, vagyis az áremelések 2023-ban szó szerint előre megették a jövő évi nyugdíjemelést.

“Dobrev Klára szociáldemokrata kormánya negyedéves nyugdíjkorrekciót és svájci indexálású, európai mértékű nyugdíjakat fog bevezetni a kormányváltás után. Amíg az Orbán-kormány sokkal jobban emeli az árakat, mint a nyugdíjakat, addig az életüket tisztességgel végigdolgozott idős emberek lassan elszegényednek, mert egyre kevesebb pénzük marad élelmiszerre, gyógyszerre és rezsiszámlákra. Azonban a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Áremelések helyett bér- és nyugdíjemeléseket, mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk” – fogalmazott Gy. Németh Erzsébet, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter.

Kapcsolódó cikkek