Ungár Péter: a kormány hajtsa végre korábbi autizmus stratégiáját

Ungár Péter: a kormány hajtsa végre korábbi autizmus stratégiáját

Az LMP szerint az autizmusból eredő súlyos viselkedési problémákat is figyelembe kell venni a gyermekek otthonápolási díjának (gyod) szempontrendszerében, ahogy az már a 2008-2013-as országos autizmus stratégiában is szerepelt.

Ungár Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: csupán a korábbi stratégia végrehajtást várják el a kormányzattól annak érdekében, hogy az autizmusban szenvedő gyermekek családjai is részesüljenek a bruttó 100 000 forintos támogatásban. A politikus pontatlanságnak ítélte Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára által mondottakat azzal kapcsolatban, hogy a jogosulti kör meghatározása nem kormányzati, hanem szakorvosi felelősség lenne. Kijelentette, a szakorvosoknak az Emmiben meghatározott szempontrendszert kell figyelembe venniük.

Ugyanakkor a politikus üdvözölte, hogy az Autisták Országos Szövetsége konzultációt indított az érintett családokkal.

A képviselő a budapesti főpolgármester-jelölti előválasztással kapcsolatos kérdésre kijelentette: biztos abban, hogy lesz második forduló, és azt az LMP által is támogatott független jelölt, Puzsér Róbert nyeri meg, így

“az MSZP-nek nem lesz más választása, mint Puzsér Róbertet támogatni”.

A Jobbik elnökének, Sneider Tamásnak a néppártosodást is megkérdőjelező korábbi kijelentését Ungár Péter úgy kommentálta: a Jobbik a néppártosodással kapcsolatban egyetlen csoportnak tartozik elszámolással, azoknak, akik 2018-ban a fordulat tudatában szavaztak rájuk.

Kapcsolódó cikkek