fotó: pixabay.com

Újabb bölcsődét építenek Pannonhalmán

Újabb bölcsődét építenek Pannonhalmán

Harminchat férőhelyes bölcsődét hoznak létre 360 millió forint európai uniós támogatásból Pannonhalmán. Ezt közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a médiával.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban támogatott beruházás célja, hogy segítsék a családokat a városban és vonzáskörzetében, valamint a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése révén javuljon a foglalkoztatottság.

A bölcsőde kialakítása hosszú távon hozzájárul a gyermekvállalás ösztönzéséhez is.

Mészáros-Grünceisz Zsuzsanna, a megyei önkormányzat kommunikációs referense elmondta, hogy a férőhelybővítésre a növekvő születésszám miatt van szükség. A jelenlegi bölcsőde már most maximális kapacitással működik.

Az intézményben nemcsak Pannonhalmáról fogadják a gyermekeket, hanem Győrságról, Nyalkáról, Pázmándfaluról, Ravazdról, Sikátorból és Tarjánpusztáról is.

Az új bölcsőde 2022. március végéig készül el a Petőfi Sándor utcában, az épület energiatakarékos és akadálymentes lesz. A tervek szerint három csoportszobát alakítanak itt ki, ezekben 36 gyermeket tudnak gondozni. A működéshez szükséges eszközök beszerzése mellett a gyermekszobákhoz fedett, illetve mobil árnyékolással fedhető teraszokat alakítanak ki, ahonnan a játszókertet közvetlenül lehet megközelíteni.

Az óvodában működő főzőkonyha kapacitása lehetővé teszi a bölcsődében gondozott gyermekek ellátását is, ezért az új épületben csak egy melegítőkonyhát hoznak létre.

Kapcsolódó cikkek