Új buszokkal lehet utazni Budán

Új buszokkal lehet utazni Budán

Húsz új autóbusz áll forgalomba vasárnap Budapesten, a járművek a dél-budai vonalakon váltanak ki régebbieket. Erről tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

“Vasárnaptól a VT-ARRIVA Kft. üzemeltetésében húsz új MAN Lion’s City A21 típusú szóló autóbusz áll forgalomba. Ezek a dél-budai térségben, XI. és XXII. kerületi vonalakon kezdik meg az utasok szállításá”

– olvasható a közleményben.

Azt írták, az új autóbuszok EURO 6-os motorral működnek, megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak. A járművek klimatizáltak és alacsonypadlósak, kihajtható rámpájuk van, ezért könnyen használhatják az idősebb utasok, a babakocsival közlekedők és a mozgásukban korlátozottak.

A buszokon nagyméretű utastájékoztató monitorok segítik a tájékozódást és az utasok biztonságérzetét növelő fedélzeti kamerarendszer működik bennük.

“A fővárosban közlekedők egészségének védelme fontos szempont, ezért a járművek belső terét nanotechnológiás eljárással kezelték, ez megakadályozza, hogy a vírus megtapadjon a különböző felületeken”

– tette hozzá a BKK.

Kapcsolódó cikkek