forrás: piyabay.com

Orosz-ukrán háború: tizenegyezernél többen érkeztek Ukrajnából csütörtökön

Orosz-ukrán háború: tizenegyezernél többen érkeztek Ukrajnából csütörtökön

Az ukrán-magyar határon 5926-an léptek be csütörtökön Magyarországra, a román-magyaron belépők közül pedig 5427-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 195 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal csütörtökön öt ember, köztük négy gyermek is érkezett Budapestre az ukrajnai háború borzalmai elől.

A BRFK a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a Budapesti Polgárőr Szövetséggel együtt segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Emellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is folyamatosan tartják a kapcsolatot a rendőrök.

Kapcsolódó cikkek