forrás: piyabay.com

Orosz-ukrán háború: szerdán is több ezer ember érkezett Ukrajnából

Orosz-ukrán háború: szerdán is több ezer ember érkezett Ukrajnából

Az ukrán-magyar határon 5333-an léptek be szerdán Magyarországra, a román-magyaron belépők közül pedig 3817-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 173 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 113 ember – köztük 42 gyermek – érkezett Budapestre háborús övezetből.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Emellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is folyamatosan tartják a kapcsolatot.

Kapcsolódó cikkek