Budapest, forrás: pixabay.com

Ez történik a pesti alsó rakparton

Ez történik a pesti alsó rakparton

A tervezetthez képest négy nappal később, előreláthatólag november 6-án, szombaton kezdődik a víznyomócső-rekonstrukció a Lánchídtól délre, ami a pesti alsó rakpart közlekedését is érinti.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnapi közleményében azt írta,

a változásnak technikai okai vannak, azok azonban nem befolyásolják a korszerűsítés befejezésének 2022. augusztusi időpontját.

A munkálatok idején a Jane Haining rakparton az Erzsébet híd felől a Lánchíd irányába haladhatnak az ott közlekedők, míg ellenkező irányba az Apáczai Csere János utcát használhatják. A két útszakasz együttesen biztosítja a pesti alsó rakpart hálózati szerepét, ennek köszönhetően enyhülnek a munkák forgalmi hatásai. Szombat hajnaltól változik a BKK környéken közlekedő járatainak útvonala is: a 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utcai metró megálló felé minden időszakban, így hétköznap és hétvégén is a Jane Haining rakparton közlekednek.

A BKK közleményében kiemelte, lassan 50 éve, 1974-ben fektették le azokat a víznyomócsöveket a pesti rakparton, amelyek kulcsszerepet játszanak Budapest lakosságának ivóvízellátásában.

A vasbeton anyagú Sentab-csövek tervezett élettartamuk végéhez közelednek, ezért kiváltásuk már nem halasztható tovább. A Fővárosi Vízművek – saját forrásból – kicseréli a Margit híd és az Erzsébet híd között húzódó, 1200 milliméter átmérőjű főnyomóvezetéket.

“A felújításnak köszönhetően megelőzhetők a csőtörések, amelyek az utóbbi időben egyre gyakrabban előfordultak a város több más pontján fektetett hasonló vezetékekkel”

– írta a BKK.

Kapcsolódó cikkek