Református nagytemplom, Debrecen

Már Debrecenben is lehet mobiljeggyel utazni

Már Debrecenben is lehet mobiljeggyel utazni

Debrecenben is elindítja közlekedési mobiljegyes szolgáltatását a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., ezzel már 7 megyei jogú városban, valamint a BKK, a GYSEV és a Volánbusz járatain érhető el applikáción keresztül a közösségi közlekedésben résztvevők számára a készpénzmentes, virológiai kockázatot csökkentő megoldás. Ezt közölte a cég és a helyi DKV közlekedési vállalat kedden.

Közleményük szerint a szolgáltatást Debrecenben október 1-jén vezetik be, amely a városban a helyi járatokhoz – 128 autóbusz, 26 trolibusz és 28 villamos – kapcsolódóan biztosítja a menetjegy felhasználását és ellenőrzését. A debreceni menetjegy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és viszonteladói (Simple by OTP, VOXPAY) alkalmazásaiban vásárolható meg.

“Az applikáción keresztül megvásárolt és érvényesített vonaljegy egyszeri utazásra használható fel. Az utazásra jogosító díjtermék érvényességét a járművezető szemrevételezéssel, a jegyellenőr ellenőri készülékkel ellenőrzi”

– írták.

A mobiljegy megvásárlásához, használatához és érvényességének igazolásához a felhasználó telefonján aktív adatkapcsolat szükséges. Debrecenben egyelőre csak vonaljegyet lehet így vásárolni, de később a szolgáltatást kiterjeszthetik a többi értékszelvényre – jelezte Nagy Attila, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. vezérigazgatója.

Kapcsolódó cikkek