Kipakolják a konténerbõl a koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinákat tartalmazó egyik dobozt a világ egyik legnagyobb szállítmányozással és logisztikával foglalkozó vállalatának Budapest környéki telephelyén 2020. december 30-án, fotó: Kovács Tamás/MTI

Koronavírus: megérkezett az új vakcinaszállítmány

Koronavírus: megérkezett az új vakcinaszállítmány

Megérkezett a világ egyik legnagyobb szállítmányozással és logisztikával foglalkozó vállalatának Budapest környéki telephelyére az oltóanyag szállítmány. Erről tájékoztattak az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósításában.

A 70 000 oltóanyagot tartalmazó szállítmánnyal szerda reggel nem sokkal fél hét után landolt egy repülőgép a Liszt Ferenc repülőtéren.

A vakcinákat tartalmazó konténert a repülőtéren nem bontották fel, átpakolták egy kamionra, ami a raktárbázisra szállította azokat.

“A konténert a raktárbázison bontják fel, itt szortírozzák az oltóanyagot tartalmazó hűtőládákat, amik 21 oltópontra, több fővárosi és vidéki kórházba kerülnek majd”

– hangzott el a tudósításban.

A koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinákat tartalmazó egyik dobozt viszik, miután kirakodták a konténerbõl a világ egyik legnagyobb szállítmányozással és logisztikával foglalkozó vállalatának Budapest környéki telephelyén 2020. december 30-án, fotó: Kovács Tamás/MTI

A hűtőládák szárazjég segítségével tudják mínusz 60 és mínusz 90 fok között tárolni az ampullákat, így tíz napig képesek garantálni az oltóanyag minőségét. Miután az oltóanyagot felolvasztják, még öt napig lehet tárolni 2-8 fok közti hőmérsékleten. A német Pfizer és az amerikai BioNTech gyógyszeripari vállalatok közös fejlesztésű vakcinája elsőként kapta meg az engedélyt az Európai Unióban. Az első szállítmánnyal szombaton csaknem tízezer oltóanyag érkezett Magyarországra, melyből már mintegy 2500 egészségügyi dolgozót oltottak be.

A második szállítmánnyal érkezett 70 000 vakcina 35 000 ember oltására alkalmas.

Kapcsolódó cikkek