Fejlesztenek a pécsi malomvölgyi tavaknál

Fejlesztenek a pécsi malomvölgyi tavaknál

Megújul egy kilátó, új játszótér épül, további erdei padokat, asztalokat helyeznek ki és felújítják a parkolót a pécsiek kedvelt kirándulóhelyén, a malomvölgyi tavaknál. Erről tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata a médiát.

A helyhatóság közleményében jelezték: a fejlesztések a pécsi városüzemeltetési feladatokat ellátó, önkormányzati tulajdonú Biokom NKft. elmúlt hónapokban indított parkmegújítási programjának részét képezik. Közölték, idén már korábban megújult például a város felett, a Mecsek oldalában álló Niké-szobor környezete, egy attól nem messze lévő kilátó, s hasonló munka zajlik a tettyei panorámasétányon is.

A malomvölgyi tavaknál, a szabadidejüket töltő pécsiek körében nagy népszerűségnek örvendő parkerdőben a következő hetekben parkolót és kilátót újítanak fel, renoválnak egy fahidat, új erdei bútorokat helyeznek ki és tűzrakóhelyeket építenek, továbbá egy új játszóteret építenek.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a tavakhoz érkezők egy látványos újdonsággal is találkozhatnak majd, hiszen egy – a kisebbeknek homokvárak építésére, a felnőtteknek napozási célokra alkalmas – homokos “plázst” is kialakítanak az egyik tó partján. A közleményben jelezték, hogy a malomvölgyi munkálatok keretében korábban már kiszélesítették és kaviccsal borították a tavak partján futó hat kilométernyi sétautat.

Kapcsolódó cikkek