fotó: pixabay.com

A zalaegerszegi csapat nyert a PénzSztár vetélkedőjén

A zalaegerszegi csapat nyert a PénzSztár vetélkedőjén

A PénzSztár magyarországi és határon túli magyar középiskolák pénzügyi, gazdasági és vállalkozói versenyét a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Mind arany nevű csapata nyerte meg. Erről tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az október eleje óta zajló versenyre mintegy 1100 csapat, több mint 4000 magyarországi és határon túli magyar diák nevezett – közölték.

Kerekes György István, a PénzSztár Versenyközpont vezetője a közlemény szerint elmondta, a hatodik alkalommal meghirdetett verseny idén már több mint 50 szervezet összefogásával valósult meg.

A közleményben kiemelték, a vetélkedő legfontosabb célja a középiskolás fiatalok pénzügyi, gazdasági és vállalkozói ismereteinek bővítése, valamint olyan kompetenciák fejlesztése, mint például a csapatmunka, a szövegértés, az érvelés, a prezentációs készség.

Az ötcsapatos döntőben a versenyzőknek egy saját tervezésű startup projektet kellett kidolgozniuk és bemutatniuk, továbbá egyebek mellett egy-egy adott pénzügyi, gazdaságpolitikai esemény okait kellett kifejteniük.

A verseny fődíjazottjai fejenként 100-100 ezer forintot, egy-egy okostelefont és szakmai képzésen való részvételi lehetőséget kaptak, de a finálé többi résztvevője is értékes ajándékokban és tudásalapú szakmai díjakban részesült.
A döntőben a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium Fal Utca Rókái nevű csapata végzett a második helyen, a harmadik pedig a Tatabányai Árpád Gimnázium Kasszaőrök18 nevű csapata lett.

Kapcsolódó cikkek