fotó: pixabay.com

Deák Dániel: szétesett az ellenzéki együttműködés

Deák Dániel: szétesett az ellenzéki együttműködés

2010 óta szinte minden évben bejelentik az ellenzéki pártok a teljes összefogást, de ezek a bejelentések pillanatok alatt felborulnak. Ezt mondta a XXI. Század Intézet vezető elemzője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Ez véleménye szerint azért van, mert ellenérdekelt pártokról van szó, akik különböző támogatottsággal és érdekekkel rendelkeznek, innentől kezdve nem lehet ezt a “morbid-hibrid” formációt egyben tartani.

“A DK célja, hogy az MSZP-t megelőzze, így nem lehet arra számítani, hogy a DK támogassa Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét az őszi önkormányzati választáson”

– mondta példaként.

Deák Dániel szerint látható, hogy az ellenzéki pártok több vidéki városban és budapesti kerületben egymással harcolnak, és fontos fővárosi kerületekben továbbra sem tudtak megállapodni az ellenzéki jelöltekről.

Az elemző arról, hogy a fideszes Járóka Líviát és Dobrev Klárát, a Demokratikus Koalíció képviselőjét is alelnökévé választotta az Európai Parlament (EP), úgy vélekedett, a magyar baloldali politikusok az elődeik munkáját fogják folytatni az EP-ben, így nem várható változás.

“A nemzeti ügyekben ezek a politikusok nem fognak Magyarország mellett szavazni. A személyek cserélődtek ki, akik a hazai belpolitikai ellentéteket viszik ki európai uniós színtérre, és külföldön vádolják a magyar kormányt”

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek