Öt hónap után pénteken nyit újra a Müpa

Öt hónap után pénteken nyit újra a Müpa

A koronavírus-járvány miatti, öthónapos zárvatartás után a háromestés New Orleans Swingfesztivállal nyit újra a Müpa pénteken.
A 2020/21-es évad a Müpához hasonlóan 15. jubileumát ünneplő New Orleans Swingfesztivállal indul, amely a szervezők ígérete szerint igazi csemegékkel kedveskedik a tradicionális jazz rajongóinak.

A programsorozatot Szőke Nikoletta Hollywood aranykora című estje nyitja, amelyen népszerű filmslágerek csendülnek fel a Budafoki Dohnányi Zenekar és Gájer Bálint közreműködésével, majd a Bohém Ragtime Jazz Band a jazztörténet rejtett kincseiből válogat,

végül pedig Váczi Eszter a világhírű vibrafonossal, Martin Breinschmiddel és az osztrák-magyar The Dream Makersszel karöltve hozza el a korai swingkorszak örökzöldjeit.

Mint a közlemény hangsúlyozza, a maximális biztonság érdekében az intézmény különleges biztonsági előírásokkal gondoskodik a látogatók egészségéről és nyugalmáról, amelyeket az egészségügyi, szakmai iránymutatások, a témában végzett saját kutatás eredményei, valamint a hazai és nemzetközi partnerintézmények jól működő gyakorlatai mentén alakított ki.

“Számítunk a közönségünk együttműködésére az új évadban, biztos vagyok abban, hogy képesek leszünk együtt élni az új szabályokkal és lehetőségekkel. Az óvintézkedések körültekintő betartása segít, hogy a kulturális élet biztos alapokon indulhasson újra és fenntarthatóan működhessen, ismét felejthetetlen élményeket kínálva, és ezzel reményt adva, feltöltődést nyújtva mindannyiunknak”

– idézi a közlemény Káel Csabát, a Müpa vezérigazgatóját.

Ennek jegyében a Müpa napközben nem látogatható – kivéve azok számára, akik a Ludwig Múzeumba érkeznek -, a közönség számára az épület a koncertek kezdete előtt másfél órával nyit ki, és az előadások után legkésőbb egy órával zár be. A bejáratnál érintésmentes kézi hőmérővel mérik az érkezők testhőmérsékletét, emellett kiemelt figyelmet fordítanak az épület takarítására és a nézőterek átszellőztetésére, valamint érintésmentes kézfertőtlenítők segítik a védekezést.

A Müpa épületének teljes területén kötelező orrot és szájat is takaró maszkot viselni, sorban álláskor pedig kötelező a 1,5 méteres távolság betartása.

Ha a biztonsági intézkedések miatt esetleg lassulna a bejutás, az előadás csak akkor kezdődik meg, amikor a sorban állók is elfoglalták a helyüket, ugyanakkor a Müpa arra kéri látogatóit, hogy a szokottnál korábban érkezzenek a rendezvényekre. Amennyiben fennáll a vírusfertőzés gyanúja, a Müpa arra kéri nézőit, hogy jegyüket adják át másnak. Ha erre nem lenne módjuk, belépőjüket kivételesen az erre a célra korábban kialakított online felületen az előadás napjáig visszaválthatják.

Kapcsolódó cikkek