fotó: pixabay.com

Másodszor rendezik meg a Hang-Mű-Hely sorozatot

Másodszor rendezik meg a Hang-Mű-Hely sorozatot

Hat koncert és egy felolvasóest várja a közönséget az Óbudai Társaskörben szeptember 21. és 24. között a II. Óbudai Hang-Mű-Hely elnevezésű rendezvényen.

A rendezvényen színpadra lép Vörös Eszter, Másik János, a Budapesti Vonósok, az Anima Musicae és Rohmann Ditta, Hirtling István, a Budapest Ragtime Band kíséretével pedig először ad közös koncertet Náray Erika és Takács Nikolas – közölték a szervezők az MTI-vel.

A sorozat Vörös Eszter, Másik János és a Budapesti Vonósok koncertjével kezdődik, a Magyar Zenei Körkép Minifesztivál szeptember 22-én, 23-án és 24-én három koncerten 25 kortárs magyar zeneszerző, mások mellett Bella Máté, Dragony Tímea, Dubrovay László, Fekete Gyula, Gyöngyösi Levente, Madarász Iván és Vajda János műveit vonultatja fel.

Szeptember 22-én A muzsikus Bach család címmel az Anima Musicae Kamarazenekar és Rohmann Ditta ad közös koncertet, 23 A Newyork bérlője címmel Hirtling István felolvasószínházi estje lesz műsoron Tarján Vilmos írásaiból. Hirtling István estjén bevezetőt mond Búza Péter író, kultúrhistorikus, zongorán közreműködik  Földvári Gergely, azaz Grego.

A Budapest Ragtime Band, Náray Erika és Takács Nikolas 24-i estjén örökzöld ragtime-ok, klasszikus dzsessz-sztenderdek és a századelő slágerei csendülnek fel.

Az Óbudai Társaskör-Kiskorona7 tereiben szeptember 22-től december végéig látható a Hungarikonok ll. kiállítás Híres magyarok emblematikus ereklyéi – a zene és az irodalom világából címmel. A kiállított installációk között Bartók Béla, Bródy János, Cziffra György, Kodály Zoltán, Kurtág György, Pege Aladár, Seress Rezső, sir Georg Solti, Szörényi Levente, illetve Esterházy Péter, Faludy György, Kányádi Sándor, Karinthy Frigyes, Kertész Imre, Kosztolányi Dezső, Örkény István, Tandori Dezső személyes relikviáiból a legkiválóbb kortárs szobrászok és festők által készített műalkotások várják a látogatókat.
A szeptemberi nagytermi műsorok 20.30-kor kezdődnek.

Kapcsolódó cikkek