Koncerttalálkozó az Ódry Színpadon

Koncerttalálkozó az Ódry Színpadon

Százötven művész ad koncertet a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Ódry Színpadán csütörtökön, a zene világnapján.

Az idén 150 éves születésnapját ünneplő Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpadán a zene világnapján az intézmény egykori hallgatói énekelnek dalokat, magyar népdalokat, más népek dalait szólóban, duettekben, együttesekben – olvasható az SZFE MTI-hez eljuttatott közleményében.

A fellépő 150 művész jótékony céllal vesz részt a rendezvényen, a jegyeladásból befolyó bevételt az egyetem gyakorlószínpadának korszerűsítésére fordítják.

Az estig tartó eseményre szabad bejárást biztosítanak: az érdeklődők bármikor érkezhetnek, és bármikor távozhatnak. A műsort Bagó Gizella egyetemi tanár, Készségfejlesztés Vezető Rektori Megbízott hozta létre és vezeti.

A fellépők között megtalálható Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska, Blaskó Péter, Kern András, Hegedűs D. Géza, Gáspár Sándor, Rudolf Péter, Kubik Anna, Hűvösvölgyi Ildikó, Eszenyi Enikő, Halász Judit, Eperjes Károly, Bánsági Ildikó, Voith Ági, Hegyi Barbara, Hernádi Judit, Csuja Imre, Stohl András és Malek Andrea.

A rendezvényt Törőcsik Mari nyitja meg, akinek ifj. Vidnyánszky Attila énekel a Körhinta című produkcióból. Az eseményen köszöntik a 70. születésnapját október 1-jén ünneplő Molnár Piroska színművészt. Hegyi Barbarát Zorán kíséri, fellép a Centrál Színház kórusa, Bodrogi Gyula és Voith Ági emblematikus duettjét, a Jamaikai trombitást adja elő, és még sok más meglepetéssel várják a közönséget.