forrás: pixabay.com

Keresztény koncerteket tartanak Debrecenben

Keresztény koncerteket tartanak Debrecenben

Idén Debrecen is helyszíne lesz az Ez az a nap című eseménynek. A keresztény kulturális rendezvény június 10-én lesz a Nagyerdei Stadionban.

A zenés sorozat 23 évvel ezelőtt indult, korábban a fővárosban voltak a találkozók, tavaly a Puskás Arénában, idén áprilisban Veszprémben, és most Debrecen lesz a vendéglátó – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az Ez az a nap a 118. Zsoltár 24. verséből kapta a nevét.

“Lehetőségünk van arra, hogy most az ország keleti részében a határ közelsége miatt románok és magyarok közösen ünnepeljünk. A helyszínen ezúttal nem színpadot, hanem egy oltárt építünk, ahol a hazai keresztény és a két román dicsőítő együttes mellett vendégünk lesz a világ legismertebb keresztény könnyűzenei formációja, a Hillsong United is”

– idézte László Viktort, az Ez az a nap alapítóját és vezetőjét a közlemény.

Mint fogalmazott, a koncert nem csak a hívőknek szól.

Minden résztvevő ajándékba kap egy Jézus Bibliát, amelynek az a különlegessége, hogy minden magyarázat Jézus személyére utal. Az ausztrál Hillsong United a Sydneyben található Hillsong Church ifjúsági szolgálata részeként alakult 1998-ban. Az elmúlt negyed évszázadban a világ egyik legbefolyásosabb kortárs keresztény könnyűzenei együttesévé vált. Rajtuk kívül színpadra lép még többek között Matt Maher, Caramel, az Új Forrás, Pintér Béla, Pajor Tamás, a Dics-Suli és a Crux.
“Egy derűs, huszonegyedik századi kereszténységnek szeretnénk a tagjai lenni, a koncert is ezt a derűt tükrözi. A Hillsong United dalai illenek Debrecenhez, a város hangjához” – jelentette ki Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

A kommünikében Palánki Ferenc római katolikus püspök, ifjúsági referens kiemelte, hogy éppen harminc éve indult el az egyházmegye, amelynek Debrecen a központja.

A koncerten kárpátaljai menekültek ingyenesen vehetnek részt, részükre adománygyűjtést is szerveznek.

Kapcsolódó cikkek