illusztráció, fotó: pixabay.com

Hamarosan orgonamuzsika száll

Hamarosan orgonamuzsika száll

Augusztusban tizenkét városban rendezi meg a Filharmónia Magyarország az OrgonaPont koncertsorozatot, augusztus 8-án pedig második alkalommal tartják meg az Orgonák éjszakáját.

“Az Orgonák éjszakája idén is tartogat különlegességet, az eseményre komponált Invocation című zenemű, közös hangként minden programon felcsendül”

– olvasható a szervezők hétfői közleményében.

A tájékoztató idézi Szamosi Szabolcsot, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatóját, orgonaművészt, aki hangsúlyozta: az eseményen a Filharmónia Magyarország által szervezett nagykoncertek és a flashmob jellegű megmozdulások mellett lehetőséget biztosítanak arra, hogy bárki regisztráljon, és saját szervezésű programmal csatlakozzon az országos Orgonák éjszakájához.

Mint írják, a regisztrálók különböző kategóriákba sorolt programokkal kapcsolódhatnak az eseményhez: orgonakoncerttel, orgonás liturgiával, de akár az orgonához kapcsolódó egyéni ötlettel – az előadástól a kiállításon keresztül a hangszerbemutatóig.

“Tavaly az Orgonák éjszakája keretén belül több mint száz regisztrált eseményen, négy országban, több mint százezer orgonasíp szólalt meg egyszerre, mellyel rekordot döntött a rendezvény”

– olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek