A színpadon ünnepelnek

A színpadon ünnepelnek

Születésnapi koncertet ad a Karosi Júlia Quartet fennállása 10. évfordulója alkalmából február 22-én a budapesti Nyitott Műhelyben, a vendégszólista Borbély Mihály.

A Karosi Júlia Quartet első koncertjét 2010 februárjában tartotta, azóta több lemezt készítettek, egyéni hangvételű vokális műsorukkal itthon és külföldön is koncerteznek. A zenekar tagja Karosi Júlia (ének), Tálas Áron (zongora), Bögöthy Ádám (nagybőgő) és Varga Bendegúz (dob) – közölték a szervezők.

A születésnapi koncert műsorán eddigi repertoárjukból, lemezeikből hallható válogatás.

Karosi Júlia saját szerzeményeket tartalmazó első lemeze Stroller of the Streets (Városi kószáló) címmel 2012-ben jelent meg. Abban az évben a Whereabouts Records Japánban is piacra dobta a lemezt, valamint egy négyszámos, feldolgozásokat tartalmazó kislemezt is megjelentetett You Stepped Out of a Dream címmel.

Második lemeze a New York-i Dot Time Records gondozásában látott napvilágot 2014-ben Hidden Roots (Rejtett gyökerek) címmel, utalva az énekesnő zenei gyökereire.

A zenei örökséghez kötődik a Gershwin-produkció és a műsorból készült Love Is Here to Stay című album is. A 2018 őszén, George Gershwin születésének a 120. évfordulójára megjelent album élő koncertfelvételt rögzít, a dalok Fenyvesi Márton új hangszerelésében hangzanak el, valamint hangzásvilágukban is egyediek, modernek. Ezeket a dalokat 2019 ősze óta Cole Porter szerzeményei egészítik ki, az új műsor ősbemutatója 2019. október 19-én volt a Zeneakadémián.

Kapcsolódó cikkek