illusztráció, fotó: pixabay.com

Aleppó, háború, újjászületés, fotókiállítás

Aleppó, háború, újjászületés, fotókiállítás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szíriában volt, erről készültek fotók, ezt mutatják be a budapesti Párbeszéd Házában szerdán.

“A tárlat Solymári Dániel humanitárius szakember, publicista és Bielik István Hemző Károly-díjas fotóriporter fényképeit mutatja be”

– közölte a Párbeszéd Háza.

Bielik István képei a szíriai polgárháború egyik legaktívabb időszakában készültek, megörökítve a harcoló és bajtársaikat veszített katonákat, a lakosságot, a gyermekeket és az időseket, a háború szereplői által elszenvedett borzalmakat. Solymári Dániel azt a drámát fotózta, amelyet a háború maga mögött hagyott, üres utcákat, düledező, omladozó házakat, szétlőtt tereket. Míg Bielik István képei jellemzően sötétebb tónusúak, Solymári Dániel anyagában már ott a napfény, a mosoly, a béke, egy új élet hite, az újrakezdés reménye – olvasható a közleményben.

A tárlat tartalma és kerete a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Aleppóban elkezdett karitatív munkája, amely az ország egy talán új fejezetéhez vezet.

A kiállítást Tüske László arabista, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója nyitja meg augusztus 14-én. A tárlat szeptember 8-ig látható.

Kapcsolódó cikkek