nyomozó, fotó: cottonbro studio: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/lepcsok-lepcso-rejtelyes-titokzatos-7319082/

Agatha Christie nyomába ered Poirot

Agatha Christie nyomába ered Poirot

Agatha Christie nyomába ered a számos filmben híres nyomozóját, Poirot-t alakító David Suchet abban a dokumentumfilm-sorozatban, amely az írónő 1920-as évekbeli utazását dolgozza fel az egykori Brit Birodalomhoz tartozó térségekben.

A Travels with Agatha with Sir David Suchet (Utazások Agathával Sir David Suchet-vel) című ötrészes szériában a színész ismét Poirot-t alakítja a Kanadát, Hawaiit, Dél-Afrikát, Új-Zélandot és Ausztráliát is érintő túrán. Minden epizód egy másik országban játszódik majd – számolt be róla hétfőn a Deadline.com hollywoodi hírportál.

A dokumentumfilm a Soho Stúdió, a Two Rivers Media, az Abacus Media Rights, valamint a Channel 4 és a BritBox közreműködésével valósul meg.

A forgatás nyáron kezdődik, a produkció pedig az év végére készül el. A Soho stúdió részéről Ian Lamarra, a Two Rivers Mediától Alan Clements a dokumentumfilm executive producere, a sorozat producere pedig Catherine Abbot. Suchet csaknem 25 éven át alakította a brit ITV produkcióiban Poirot-t, a belga detektívet. A negyed század alatt neve szinte összeforrt a figurával.

Agatha Christie a világ lenépszerűbb írói közé tartozik, regényeit több mint kétmilliárd példányban adták el világszerte. Írásaiból továbbra is számos televíziós produkció készül.

Mint az Abacus ügyvezető igazgatója, Jonathan Ford elmondta: Suchet az egyes országokban felfedezi azokat a helyszíneket, ahol Christie megfordult, és bemutatja azokat az embereket, akikkel találkozott, s akik végül szereplőként meg is jelentek a műveiben vagy inspirálták őt.

Kapcsolódó cikkek