illusztráció, fotó: pixabay.com

Több mint hatvan strand újul meg idén

Több mint hatvan strand újul meg idén

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában beszélt arról, hogy folytatódnak a strandfejlesztések a Balatonnál.

Könnyid László kiemelte, folytatódnak a strandfejlesztések a Balatonnál.

Kormányzati támogatással idén csaknem hárommilliárd forintból több mint 90 strand újul meg, ezek közül több mint hatvan a Balatonnál található.

Hozzátette, idén a strandok alapinfrastruktúra-fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, nem egy-egy nagyobb beruházásra koncentrálnak, hanem a kisebb strandokra is jutott forrás.

Könnyid László szerint ugyanis egy jó strandnak minőségi alapinfrastruktúrát – köztük vizesblokkokat, baba-mama szobát – kell biztosítania.

A vezérigazgató-helyettes arról is beszélt: a belföldi vendégek is készülnek már a nyárra, az elmúlt egy hónapban több mint húszezer foglalást tettek már. Ez azt jelenti, hogy 25 százalékkal több a rendelésállomány a három nyári főszezoni hónapra most, mint egy hónappal korábban volt – emelte ki.
Hozzátette: a tavalyi év hasonló időszakához képest ez még mindig elmaradást jelent, de már egyfajta óvatos optimizmust mutat.

Kapcsolódó cikkek