a Szépművészeti Múzeum épülete 2018-ban

Igen népszerű a Szépművészeti Bosch-kiállítása

Igen népszerű a Szépművészeti Bosch-kiállítása

Már több mint százezer látogatója volt a Szépművészeti Múzeum április 9-én megnyílt Bosch-kiállításának, amely ezentúl hétfőn is várja a közönséget.

“A Menny és pokol között – Hieronymus Bosch rejtélyes világa című tárlat nemcsak Közép-Európa valaha volt legnagyobb bemutatója a németalföldi mester műveiből és művészetéről, de a teljes nemzetközi múzeumi világot tekintve is az elmúlt fél évszázad egyik legjelentősebb Bosch-tárlata”

– közölte csütörtökön a Szépművészeti Múzeum.

A Bosch különleges világát megelevenítő, a késő középkor szellemi és vizuális kultúráját megidéző bemutatón a művész teljes festői életművének csaknem felét, tíz festményét – köztük az Utolsó ítélet triptichont, A bolondok hajóját, a Királyok imádását, a Szent János Patmosz szigetént vagy az Ecce Homót – állítja ki a múzeum.

Hieronymus Bosch festményei és rajzai mellett a kiállításon az életmű előzményeihez kapcsolódó alkotások, valamint műhelyének és követőinek legjellegzetesebb remekművei is láthatók; összesen mintegy 90 műalkotással találkozhat a közönség.

A Szépművészetibe csaknem félszáz köz- és magángyűjteményből érkeztek remekművek: többek között a New York-i Metropolitan múzeum, a párizsi Louvre, az amszterdami Rijksmuseum, a londoni Nemzeti Galéria, a Los Angeles-i J. Paul Getty múzeum vagy a madridi Prado kölcsönzött alkotásokat a budapesti bemutatóra.
Tekintettel a nagy érdeklődésre, a kiállítás – amely eddig hétvégenként hosszabbított nyitvatartással, 9 órától 19 óráig várta a látogatókat – a jövő héttől már hétfőnként is nyitva tart, egészen a július 17-ei zárásig – közölte a Szépművészeti Múzeum.

Kapcsolódó cikkek