fényszőnyeg 2019-ben Pécsett, forrás: www.zsolnayfenyfesztival.hu

Idén is lesz Zsolnay Fényfesztivál

Idén is lesz Zsolnay Fényfesztivál

Az eredeti tervekkel ellentétben, nem júliusban, hanem szeptember 30. és október 3. között rendezik meg a Zsolnay Fényfesztivált Pécsen. Erről tájékoztatták a szervezők csütörtökön a médiát.

A számos pécsi kulturális létesítményt fenntartó és fesztiválokat szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleményében azt írták, hogy “az ország első és egyetlen, megannyi külföldi fellépőt felsorakoztató fényfesztiváljára” legutóbb, 2019-ben 80 ezer látogató érkezett, ezért mind a művészek, mind a közönség biztonságát előtérbe helyezve született a döntés az időpont módosításáról.

Bleszity Péter, a társaság ügyvezetője a kommünikében jelezte, ha a szabályozások lehetővé teszik, magát a nyári fesztiválszezont “nem engedik el”, de biztonságosabbnak látják, ha kisebb rendezvényekkel és fesztiválokkal kezdenek.

A közleményben a rendezvény kapcsán azt írták, hogy a pécsi fényfesztivál hazánkban sehol máshol nem tapasztalható látványt kínál; a világ legjobb fényfestői varázsolják el Pécset. A programok keretében fényfestést kapnak az épületek és fényszőnyeget az utcák. Az ingyenes, négynapos fesztiválon emellett koncertek, újcirkuszi és utcaszínházi előadások várják a közönséget.

Kapcsolódó cikkek