Parlament, Budapest, fotó: pixabay.com

Ha grafikus, és nem tudja, mit csináljon otthon, ezt nézze

Ha grafikus, és nem tudja, mit csináljon otthon, ezt nézze

Nyílt pályázatot hirdetett Budapest meglévő grafikai arculatának továbbfejlesztésére, illetve kiegészítésére a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA).

“A pályázatra főként szakirányú művészeti felsőoktatásban tanuló hallgatók, illetve a tervezőgrafikát hivatásszerűen folytató szakemberek jelentkezését várják”

– közölte a BVA csütörtökön.

Budapestnek néhány évvel ezelőtt készült új arculata – emlékeztet a kiírás -, a pályázatnak ezért nem célja annak teljes lecserélése, inkább továbbfejlesztése, hogy frissebb, a digitális világra jobban alkalmazható, sokféle funkcióhoz jól illeszkedő, rugalmasan alkalmazható vizuális rendszer jöjjön létre.

A pályázatra ezért a jelenleg érvényes színeket és formákat alapul vevő koncepciókat várnak.

Mivel a Fővárosi Önkormányzat több tucat saját céggel rendelkezik, a kiíró célja, hogy létrejöjjön egy a városhoz köthető ernyődizájn. A BVA egy moduláris dizájnkészlet bevezetését tervezi, amelynek segítségével a főváros tulajdonában álló cégek és kommunikációs felületek olyan arculatot kapnak, amelyről azonnal felismerhető, hogy budapesti kötődésű entitásokról van szó, ám a színek és formák variálhatósága lehetőséget ad az egyes cégeknek saját, egyéni arculatra.

Szent István Bazilika, Budapest, fotó: pixabay.com

“Így a különböző szervezetek megjelenése egymásra reflektál majd, koherens módon támogatva a közös fővárosi brandet”

– fogalmazza meg a pályázók feladatát a kiíró.

A pályázat benyújtásának határideje április 28.; egy pályázó több alternatív tervet is beküldhet, külön-külön dokumentumban. A beadott, érvényes koncepciókat május 5-ig értékeli a szakmai zsűri, melynek tagjai Vargha Balázs, a MOME Tervezőgrafika tanszékének vezetője, Bérczi Linda, a Budapest Art Week alapítója, Gellért Emese, a MEMO Communications kreatívja, Pál Zsombor, a Kreatív magazin főszerkesztője, Faix Csaba, a BVA és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, valamint Kerpel-Fronius Gábor okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes.

A zsűri részéről a legjobbnak ítélt pályamunka nettó 850 000 forint díjazásban részesül.

A kiírás ezen az oldalon érhető el.

Kapcsolódó cikkek