Ő kapja idén a BAFTA-díjat

Idris Elba, a Luther és a Drót című tévésorozatok sztárja különdíjat kap a Brit Filmes és Televíziós Akadémia (BAFTA) július végi virtuális díjátadó gáláján. Erről számolt be a BBC News.

A BAFTA a londoni filmszínészt alakításain túl az ágazat sokszínűsége melletti kiállásáért és a fiatal tehetségek támogatásáért tünteti ki egyik legfontosabb díjával. A koronavírus-járvány miatt idén közönség nélkül szervezett díjátadót július 31-én tartják. Elba nagy megtiszteltetésnek nevezte az elismerést, és hozzátette, hogy küldetésének tartja új tehetségek felkarolását.

A különdíj korábbi díjazottjai között szerepelt Clare Balding, Cilla Black, Lenny Henry és a kommentátor John Motson.

Elba 2013-ban alapította meg saját produkciós vállalatát, a Green Door Picturest, amely lehetőséget nyújt a tehetséges filmes alkotóknak. Az eddig öt évadot futott és a hírek szerint jövőre folytatódó Luther című sorozatban nyújtott alakításáért 2012-ben Golden Globe-díjat kapott. De szerepelt a Star Trek: Mindenen túl című sci-fiben, valamint a Thor: Ragnarök és a Bosszúállók: Végtelen háború című képregényfilmekben is.

Amanda Berry, a BAFTA vezetője Elbát az egyik legismertebb brit színésznek nevezte az Egyesült Királyságban és külföldön.

Mint mondta, az akadémiának nagy örömére szolgál, hogy elismerheti rendkívüli eredményeit az idei díjátadó ceremónián.

Kapcsolódó cikkek