az egyik kreatív technikum a design idén, fotó: pixabay.com

Meghirdették az idei Design Menedzsment Díj pályázatát

Meghirdették az idei Design Menedzsment Díj pályázatát

Az egymillió forinttal járó elismerésre a szervezeteket online lehet jelölni május 10-ig, ugyanakkor a társulások saját magukat is nevezhetik, ebben az esetben a nevezés határideje június 1. Ezt közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala csütörtökön.

Az díj célja elismerni a designtudatos szemléletben, a formatervezés alkalmazásában és szakszerű menedzselésében élen járó szervezeteket.

A Magyar Formatervezési Tanács idei pályázatán az elismerésre bárki jelölhet vállalkozásokat, nonprofit intézményeket.

“Az odaítéléséről felkért bírálóbizottság dönt, a különböző értékelési szempontok között szerepel például a designmenedzsment-szemlélet beépülésének mértéke és szintje a szervezet működésébe, innovációs folyamataiba”

– olvasható a közleményben. Mint írják, a kiírás megújult formában ismét olyan szervezetek pályázatát vagy más jelölését várja, amelyek stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során a designmenedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait is.

Az elismerések átnyújtása várhatóan a Magyar Formatervezési Díjakkal együtt történik meg, a Budapest Design Week részeként.

A bíráló bizottság tagjai többek között Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. elnök vezérigazgatója; Bachmann Bálint építész, egyetemi tanár, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora; Bendzsel Miklós, a Magyar Mérnökakadémia elnöke; Nemes Attila művészettörténész, a Kitchen Budapest társalapítója; valamint Vargha Balázs grafikusművész, egyetemi adjunktus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafika tanszékének vezetője – emlékeztet a kommüniké. A Design Menedzsment Díjat (DMD) a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) 2009-ben hozta létre azzal a céllal, hogy elismerje azokat a szervezeteket, amelyek példaértékű eredményeket és sikeres működési modelleket mutatnak fel a designmenedzsment stratégiai integrációja által, hazai és nemzetközi érdeklődést keltve.

Kapcsolódó cikkek