forrás: pixabay.com

Kísértettörténet kerül színpadra

Kísértettörténet kerül színpadra

December 30-án mutatják be a 2:22 (egy kísértettörténet) című produkciót a Centrál Színházban; a Magyarországon először látható darab főbb szerepeiben Martinovics Dorina, Ágoston Katalin, Lengyel Tamás és Mészáros András látható.

Az angol Danny Robins misztikus thrillere december 30-án, csüörtökön este 20 óra 22 perckor debütál a budapesti Centrál Színházban, Puskás Tamás rendezésében. Mint kiemelik, az idei WhatsOnStage Awards-on a legjobb darab díját elnyerő 2:22 (egy kísértettörténet) csodálatos mese, döbbenetes csattanóval.

Az előadás miközben jelenünk gondjairól beszél, elsősorban a szeretet nélkülözhetetlenségére hívja fel a figyelmet.

A darab története szerint Jenny biztos benne, hogy új házukban minden éjjel 2 óra 22 perckor kísértet jár, de asztrofizikus férje hallani sem akar erről. Így veszekedésbe torkollik a szülés utáni első vendégség, ahol a férfi pszichológus barátnője és új párja a meghívott. A közleményben Puskás Tamást idézik, aki kiemelte, a 46 éves elismert angol szerző, a stand-upos múlttal rendelkező Danny Robins misztikus thrillere az év szenzációja volt Londonban.

A színház igazgatója elmondta, a kísértetdarabok a krimi dramaturgiáját követik, csak itt nem a gyilkost keressük, hanem hogy ki a szellem és miért kísért, ennek kell az előadás végére kiderülnie.

A darabot Puskás Samu fordította, a dramaturg Horváth Panna. Az előadás jelmeztervezője Matis Edit, a díszlettervező Bagossy Levente. A produkció zenéjét Puskás Dávid szerezte, a fényterv Friedrich Gergely munkája. Az előadás megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott – olvasható a színház honlapján.

Kapcsolódó cikkek