divat (illusztráció), fotó: pixabay.com

Ezzel foglalkoznak az idei design világnapon

Ezzel foglalkoznak az idei design világnapon

A dizájnvállalkozások hatékony irányítása lesz a központi téma az idei design világnapon, amelyen a témakörhöz kötődő Design - Üzlet - Jóllét című programmal várja az érdeklődőket június 29-én Budapesten az Onyx Átriumban a Magyar Formatervezési Tanács (MFT).

Az MFT hétfői tájékoztatása szerint a programban a dizájnlámpákat készítő Manooi képviselője, Héder János tulajdonos, kreatív igazgató, valamint az Onyx Műhelytől Niszkács Anna ügyvezető, tulajdonos, Góg Angéla kreatív igazgató és Lengyel Márton belsőépítész mutatják be üzleti modelljüket, beszélnek gazdasági sikerüket is meghatározó vezetési stratégiájukról, valamint tanácsokat adnak a résztvevőknek.

A kerekasztal-beszélgetésen a cégvezetők mellett az egyes projektekben résztvevő csapatok tagjai is felszólalnak, így a hallgatóság több nézőpontból kaphat képet az adott üzleti helyzetről.

A Manooi lámpamanufaktúrájában kézműves technikákkal dolgoznak, egyedi csiszolású Swarowski kristályokkal díszített csillárjaik világszerte ismertek – olvasható a tájékoztatóban. Az ONYX Műhely az ONYX Alkotói Közösség kreatív tere, ahol a budapesti étterem számára fejlesztett, kísérleti stádiumban lévő fogások elkészítésének menetét láthatják az érdeklődők, de részeseivé is válhatnak az alkotói folyamatnak.

A program felvezető előadását Fehér Zsolt HR szakértő, a Hogan Assessments Nemzetközi igazgatója tartja, aki a kerekasztal-beszélgetésben moderátorként közreműködik.

Az idén 65. alkalommal megrendezett design világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a területre és segítse a designtudatos vállalkozásokat. A World Design Organisation (WDO) 1957 óta szervezi hálózatba a nemzetközi designszakmai kezdeményezéseket. A WDO társszervezetei világszerte panelbeszélgetésekkel, workshopokkal, formatervezési versenyekkel, kiállításokkal, és kapcsolatépítő eseményekkel készülnek. A design világnapja eseményein a WDO kiemelten foglalkozik azokkal a designtudatos vállalati stratégiákkal, amelyek kiemelkedő vezetői modelljüknek köszönhetően a gazdasági sikerek mellett hozzájárulnak a fenntarthatósági célok eléréséhez is.

Kapcsolódó cikkek