Ez várja az Eiffel Műhelyházban

Ez várja az Eiffel Műhelyházban

Bábos dalestet ad Kolonits Klára koloratúrszoprán és Mukk József tenor a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábrendező osztálya közreműködésével az Eiffel Műhelyházban október 22-én és 25-én Budapesten.

“A Színház- és Filmművészeti Egyetem bábrendező osztályának tagjai minden daldélután egy-egy kiválasztott darabjához színházi, bábos, képzőművészeti előadást kreálnak, ezzel is egyedülállóvá téve a programsorozatot”

– közölte a Magyar Állami Operaház.

Október 22-én 16 órától Kolonits Klára drámai koloratúrszoprán, az Opera kétszeres Kamaraénekese Szergej Rahmanyinov Puskin, Blok, Hugo és Musset verseire komponált dalaiból válogat Zsoldos Bálint zongorakíséretével. A műsor kiegészül Gardenö Klaudia bábrendező hallgató Vocalise című, szöveg nélküli performanszával.

Október 25-én, szintén 16 órától Mukk József Bartók-Pásztory-díjas tenor Franz Schubert A szép molnárlány című, Wilhelm Müller verseire komponált dalciklusát adja elő Dallos Erika zongorakíséretével. A Harangi Mária rendezte műsort Siflis Anna A molnár és a patakhoz készített báb-performansza teszi teljessé. Az előadásban közreműködik L. Nagy Attila és Bánky Sára bábművész. A sorozat folytatásában novemberben Bátori Évát, decemberben Németh Juditot hallhatják az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek