illusztráció, fotó: pixabay.com

Ha érdeklik az építészeti újdonságok, itt a helye

Ha érdeklik az építészeti újdonságok, itt a helye

Budapest legfrissebb fejlesztéseiből válogat az V. Építészeti Makett Fesztivál fő kiállítása október 18. és 20. között a Kortárs Építészeti Központban (KÉK).

“A fesztivál a makett és a makettezés műfaján keresztül a kortárs építészet és várostervezés kérdéseit vizsgálja, emellett a makettet mint tárgyat és mint tervezői munkaeszközt felhasználva az építészet iránt érdeklődők aktív bevonását célozza meg”

– közölte a Kortárs Építészeti Központ.

A KÉK közleménye szerint a makettfesztivál idén egyfelől az új fejlesztések lehetőségeit és megvalósítását vizsgálja, másrészt a város nyilvános makettjeit felkeresve a mindennapi hasznukat mutatja be.

A fesztivál ideje alatt a KÉK Bartók Béla út irodájában a Mi épül Budapesten? című kiállítás makettjei nyújtanak izgalmas válogatást az elmúlt két évben épült, illetve jelenleg építés alatt álló budapesti épületekből. Ismét látható lesz a KÉK Csepel Művekről készített, interaktív legómakettje is, amely a Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Lab által fejlesztett CityScope nyílt forrású módszertan alapján készült.

Mint a szervezők kiemelik, a kiállítás mellett több kísérőprogram is várja az érdeklődőket, akik a fény-árnyék viszonyokat bemutató interaktív tárlatvezetéssel, workshoppal és köztéri “makettvadászattal” kerülhetnek közelebb a makettek világához.

Kapcsolódó cikkek