ló (illusztráció), fotó: pixabay.com

Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti múzeumban

Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti múzeumban

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum szombatra Állati éjszaka - lovak és kutyák a haderő szolgálatában címmel hirdetett programsorozatot a Múzeumok éjszakájára.
18 órától éjjel 1 óráig tartó rendezvényen kutyák, lovak, galambok töltik meg a Kapisztrán téri épületet, és az az előtti teret is.

A programok a Magyar Honvédség (MH) 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, Honvéd Huszár Díszalegységének huszárjárőr felvonulásával kezdődnek. Ezt követően a Centenáriumi Hagyományőrző Egyesület lovas bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők. A lovak katonai alkalmazási módjainak ismertetésére hátaslovak, málhás lovak érkeznek, felvonul továbbá egy első világháborús lovas géppuskás raj, valamint dámalovas bemutató is lesz. Látványos kutyás bemutatóval készül a szolnoki helikopterbázis, a kecskeméti repülőbázis és a pápai bázisrepülőtér is. Emellett a Készenléti Rendőrség kutyás alosztálya is bemutatót tart.

“A házban pódiumbeszélgetéseket tartanak, amelyeken szó lesz a hungarikum kutyafajtákról, a postagalambok, valamint a kutató-, mentőkutyák alkalmazásáról, természetesen az állatok főszereplésével. Az est folyamán lehetőség lesz a Noé Állatotthon kutyáinak örökbefogadására is”

– emelték ki.

Előadást tart a veszprémi légierő zenekar is. Részt lehet venni továbbá a Honvédelmi Sportszövetség lézeres lövészetén, valamint könyvtári és levéltári sétákon.
A múzeum Kerepesi úti hangárában a megszokott módon a Hadtörténeti Intézet és Múzeum haditechnikai gyűjteményét lehet megtekinteni. A programokról bővebben ezen az oldalon olvashat.

Kapcsolódó cikkek